+38 (067) 490-90-93Пн-Пт: з 10:00 до 17:00

+38 (067) 490-90-93Пн-Пт: з 10:00 до 17:00

Плюси та мінуси
одноповерхового будинку

Замовники, які не жили у двоповерхових будинках, часто не знають що обирати, одно або двоповерховий будинок. Тому необхідно знати всі переваги одноповерхового будинку перед двоповерховим, щоби уникнути сумнівів з вибором. Для того, щоб не проґавити з виду важливі нюанси, ми детально роздивимось всі плюси і мінуси

Плюси одноповерхового будинку:

🔸Основною перевагою будинку в один поверх являється КОМФОРТ. Його приміщення розташовуються в одній площині, що дозволяє уникнути походів з поверху на поверх. Це особливо важливо для сімей, що мають дітей та літніх родичів. У двоповерховому будинку, варто передбачити одну спальню для них на першому поверсі.

🔸Планування двоповерхового будинку таке, що основний час сім'я проводить на першому поверсі, а підіймається догори лише на ніч.

🔸Ще одним плюсом одноповерхового будинку є простота конструкції будівництво якої набагато легше, а також простіший монтаж інженерних систем і експлуатація будинку та його ремонт.

🔸У літній час кімнати не так сильно нагріваються у тіні дерев, а зимою менше продуваються, зберігаючи тепло, перетворюючі одноповерховий будинок у сучасну ергономічну споруду.

🔸Одноповерховий котедж може бути побудований у абсолютно будь-якому стилістичному виконанні. Класичний англійський особняк, скандинавський мінімалізм, етнічні українські елементи у екстер'ерах котеджу, елегантне швейцарське шалє і кидаючий виклик хай-тек з панорамним склінням – все залежить тільки від уподобань майбутніх власників.

Illustration

Важливо розуміти наступне:

-За однакової загальної площі будівництво двоповерхового будинку обійдеться дешевше, ніж зведення одноповерхового, адже спорудження покрівлі та фундаменту у другому випадку через великі розміри вимагатиме серйозних витрат. ⠀
- Планування одноповерхового будинку, площею понад 200 м2, буде менш комфортним і стане складніше у виконанні. Через створення кількох коридорів загальна ідея будинку та зв'язок приміщень губляться.- Додаткових витрат вимагатиме велика ділянка необхідна для такого будинку, особливо якщо розглядаються проекти одноповерхових будинків з гаражем.
-Також слід врахувати, що розширення площі одноповерхового будинку неможливе. Єдиним варіантом є переобладнання горища на мансарду, але тільки за умови, що це дозволяє зробити вже існуюча кроквяна конструкція.- Зимове опалення одноповерхового будинку обійдеться дорожче, оскільки теплом марно опалюється горище. У разі двоповерхового або мансардного будинку прогрітий повітрям першого поверху нагріває підлогу мансарди. Це дає змогу зменшити витрати на опалення верхніх приміщень.Ми радимо не відмовлятися від мрії мати одноповерховий будинок із міркувань економії. Варто один раз заплатити чим багато років жити в некомфортному будинку. 

Наші популярні проєкти

Illustration

Проект Скандинавський

● Загальна площа: 164 м²
Площа з терасою: 179 м²
Кімнат: 4, Ванна: 2

Illustration

Проєкт Кедр-124

● Загальна площа: 124 м²● Площа з терасою: 135 м²● Кімнат: 4, Ванна: 1

Illustration

Проєкт Кедр Волинь-143

● Загальна площа: 126 м²● Площа з терасою: 143 м²● Кімнат: 4, Ванна: 2

Made with