+38 (067) 490-90-93Пн-Пт: з 10:00 до 17:00

+38 (067) 490-90-93Пн-Пт: з 10:00 до 17:00

Як позбутися смоли на дерев'яних стінах?

Як позбутися смоли на дерев'яних стінах?

Навіщо боятися смоли, яка виділяється лише в тих випадках, коли один південний фасад дерев'яного будинку не захищений зеленню дерев, широкими звісами покрівлі та сонячним промінням б'ють по дереву, як потужний лазер?
Живицю сприймають як головний біль та перешкоду для того, щоб вибір залишився за будівництвом дерев'яного будинку!
Різка злива, а навздогін за нею потужні сонячні промені нагрівають і руйнують покриття фасаду з будь-якого матеріалу.
Якщо Ви застосовуєте камінь, яку захисну ґрунтовку, суміш чи клей необхідно використовувати, щоб продовжити довговічність фасаду при впливі атмосферних опадів за нашого клімату?
На сьогоднішній день в Кедр Хаус TM є три будинки з бруса з південними фасадами, які агресивно схильні до сонця, два з них з клеєного бруса. Повірте, що вітчизняна якість клеєного бруса в рази краща за європейську (доступний опис на вимогу до деревини хвойних порід, знаходиться в документі радянських часів – ГОСТ 8486-86). А загальні фінські вимоги до якості клеєного бруса для цілорічного використання регламентують наступне (простими словами і коротко на цю тему):

Сучки. Допускаються.

Розколи від сучків. Невеликі розколи від сучків і сучки, що випали, допускаються в незначній кількості.

Гнилі сучки. Не допускаються великі гнилі сучки на поверхнях, що проглядаються.

Як Ви здогадалися друзі, живі сучки, що підкреслюють натуральність та красу дерева, неминучі у стінах із клеєного брусу. Смолу (живицю), що виявилася, з південного боку фасаду, рекомендують розчиняти такими засобами: скипидар, спирт, уайт-спірит. На фото демонструємо видалення смоли спиртом. Усі розчинники бажано застосовувати до захисного фарбування деревини, якщо смола проступила після фарбування фасаду, найкраще дочекатися поновлення та розчинити смолу. Після видалення смоли, фасад необхідно помити водою, обробити захисною тонованою блакиттю, фарбою або олією. Розчинники смоли вивітрюються і не псують зовнішній вигляд бруса, а найважливіше, місця обробки не проглядаються.

Після видалення живиці та нанесення блакиті, можна обробити такі місця блокувальним засобом.

Illustration

Проведення знесмолювання, застосовуючи вищезазначені засоби, не дає гарантії того, що згодом на деревині прояв живиці зникне, але зменшує та затримує її виділення. Поява живиці на фасаді підтверджує тільки те, що здорове дерево. А досвід обслуговування дерев'яних будинків допомагає застосовувати заходи, починаючи з проектування дерев'яних будівель будь-якого призначення.

Опис подібних ситуацій, ще раз нагадує про те, що професіонали своєї справи, такі як, Кедр Хаус, уважно ставляться до збудованих дерев'яних будинків. Ми говоримо так: «Чужих Дерев'яних Будинків-Немає», а «Нас чекають Дерев'яні Будинки, Що Вимагають Обслуговування та Турботи!»

Illustration

Наші популярні проєкти

Illustration

Проект Скандинавський

● Загальна площа: 164 м²
Площа з терасою: 179 м²
Кімнат: 4, Ванна: 2

Illustration

Проєкт Кедр-124

● Загальна площа: 124 м²● Площа з терасою: 135 м²● Кімнат: 4, Ванна: 1

Illustration

Проєкт Кедр Волинь-143

● Загальна площа: 126 м²● Площа з терасою: 143 м²● Кімнат: 4, Ванна: 2

Made with